Ventilation
      

Solar Venti - billig energivenlig ventilation.

Som I ved er huset meget fugtigt, som følge af at taget er meget utæt. For ikke at alt skulle blive for fugtigt og tingene i huset ødelagt bestilte vi, et ventilationssystem fra Solar Venti, som ved hjælp af solceller energi skifter og tørre luften i huset.

Vores venner Mona og Per tog med os ned for at sætte anlægget op, imens vi prøvede og udrydder overskudsproduktionen af rødvin i Frankrig! Ingen af delene lykkedes særlig godt!

Solar Venti og DSV havde inden afrejsen garanteret, at anlæggene ville være fremme ved huset mandag formiddag - det var bare ikke i den uge, hvor vi var i Frankrig. Vores indhug i rødvinen var derfor større end succesen med at opsætte ventilationsanlæggene.

Vi tog hjem med uforrettet sag - men anlæggene nåede frem - dog ca. 2 1/2 timer efter vi var draget mod lufthavnen i Barcelona!

Jeg måtte derfor på den igen - i november skulle Leila på tøse weekend fra torsdag til søndag, så jeg tog til Frankrig for at sætte anlæggene op. Det var lidt svært når man er kortbenet, kortarmet, overvægtig og aldrig har kunnet løfte mere end små 5 kilo ad gangen .

Det var koldt - meget koldt, men smukt. Jeg havde glemt mit kamera, men havde min mobil med. Derfor er billederne heller ikke så skarpe!

Solar Venti gav en dekort, som gjorde at nogle af vores ekstra udgifter blev dækket ind - det var vi meget tilfredse med. Produktet er også i orden, så vi kan kun anbefale andre at bruge dem.

Opsætningen var besværlig - jeg skulle jo gerne løfte anlæggene op på plads uden at ødelægge dem. Derfor brugte jeg snorehejs som det også fremgår af billedserien.

Her er den første sat op - så mangler der kun en, huller igennem en tyk, tyk mur og opsætning af køleanlæg, samt temperatur føler/termostat.

  

Her er nummer 2 så ved og blive hejst op og gjort fast til facaden imod syd!

Det går fremad - linerne er sikret, imens jeg tager billeder!


Eftermiddagssol bagved huset

 

Der var nu flot - stille - men flot!

 

Leila var ikke med, så man kunne jo tillade sig og have sit værktøj liggende, hvor man nu havde lyst.


Udsigten fra haven er bare fantastisk

Flotte, flotte efterårsfarver!

Her ses det færdig resultat og efterfølgende endnu et naturbillede fra grunden!

November 2007